fit-for-purpose

Tranzacţii

Abordarea oportunităților din piață presupune de cele mai multe ori intrarea în diverse tipuri de tranzacții. Fie că urmeză să cumpărați sau să vindeți o afacere, să achiziționați active semnificative, complexe sau specializate, sau că vă aflați în căutarea unei finanțări/refinanțări pentru a susține o astfel de tranzacție, pentru a vă crește afacerea în mod organic prin investiții sau pentru finanțarea capitalului de lucru), noi suntem aici pentru a vă asista la fiecare pas al acestui proces.

Asistență pentru cumpărător

Vă putem ajuta să identificați oportunități de achiziții pe piața locală – afaceri sau active – precum și la pregătirea documentației preliminare în vederea unei potențiale tranzacții. Dacă intenționați să vă focalizați atenția asupra unui sector anume din piață, ne vom concentra analiza asupra acestuia și vă vom prezenta un set concentrat de oportunități.

Dacă v-ați decis să dați curs unei potențiale oportunități de achiziție, vă putem asista cu servicii integrate de analiză diagnostic, analiză care va acoperi toate aspectele relevante din punct de vedere financiar, fiscal și juridic. Vom utiliza experiența si expertiza avocaților noștri, sau, dacă veți solicita, putem colabora cu alți avocați cu reputație, cu o vastă experiență în domeniul tranzacțiilor.

De asemenea, partenerii noștri sunt consultanți experimentați în domeniul afacerilor, financiar, juridic și fiscal, ce și-au dobândit expertiza într-una dintre firmele din grupul Big 4 și într-o altă societate multinațională, unde au contribuit la finalizarea cu success a unora dintre cele mai importante tranzacții din ultimii zece ani.

Putem acționa în numele dumneavoastră ca agent, asistându-vă în timpul negocierilor cu vânzătorul și de  asemenea vă putem sprijini în redactarea contractului de vânzare - cumpărare. Experții noștrii vă pot oferi consultanță fiscală și juridică de înaltă calitate pe tot parcursul derulării tranzacției. Un aspect important care poate influența în mod decisiv rezultatul unei tranzacții este structurarea acesteia din punct de vedere fiscal. Consultanții noștri fiscali vă vor oferi soluția cea mai eficientă, asigurându-se totodată că vânzătorul și cumpărătorul vor ajunge la un acord asupra acesteia.

Ulterior finalizării tranzacției, vă putem asista în faza de implementare, inclusiv în dezvoltarea noului plan de afaceri și monitorizarea rezultatelor financiare realizate comparativ cu cele bugetate.

Asistență pentru vânzător

Dacă sunteți un antreprenor și aveți în vedere vânzarea afacerii dumneavoastră, echipa noastră vă poate oferi consultanță cu privire la stabilirea celei mai bune strategii și identificarea unor potențiali investitori, precum și la redactarea documentelor de prezentare preliminare.

În același timp, vă putem asista pe parcursul negocierilor cu potențialii cumpărători preselectați pentru a maximiza valoarea afacerii dumneavoastră.

Ne vom asigura ca toate etapele procesului de vânzare vor fi parcurse într-un mod fluid, acționând ca un facilitator între dumneavoastră și potențialii cumpărători. De asemenea, vom organiza și vom controla accesul la camera de date care va fi pusă la dispoziția cumpărătorilor.

În funcție de strategia aleasă, pentru a sprijini procesul de negociere, asigurând transparență și prezentând afacerea dumneavoastră într-o manieră independentă, putem presta servicii de tip „vendor due diligence” (analiză diagnostic pentru vânzător) acoperind aspectele financiare, de fiscalitate și juridice.